Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Šta će opozicija odlučiti o lokalnim izborima? Bojkot ravan političkom samoubistvu - | K-013 Portal

PANČEVO: Šta će opozicija odlučiti o lokalnim izborima? Bojkot ravan političkom samoubistvu

opozicija panceva, bojkot izbora, pancevo, lokalni izbori

Ako se pančevačka opozicija odluči na bojkot lokalnih izbora, to će biti kao da sami zabijaju klip u točkove svog političkog voza. Nakon decenije izostanka iz pančevačke skupštine, ovaj potez bio bi kapitulacija pred izazovima političkog angažmana, kao i jasan pokazatelj nedostatka hrabrosti i vizije za promene.

Odluka o bojkotu lokalnih izbora ne samo da bi oslabila temelje demokratije, već će dodatno produbiti jaz između vlasti i građana. Umesto da se suoče sa stvarnošću i bore za svoje ideale, lideri opozicije izabraće put političke pasivnosti, ostavljajući građane u bespućima političke apatije i razočaranja.

Pritom, bi bio odricanje od legitimiteta. Građani Pančeva očekuju od svojih političkih predstavnika hrabrost, strast i odlučnost da se izbore za njihove interese. Opozicija, odbijajući da učestvuje u izbornom procesu, jasno će pokazati nedostatak tih osobina, prepuštajući političko polje onima koji imaju hrabrosti da se bore za svoje stavove.

Dakle, ovakva odluka ne samo da bi bila kukavičluk pred izazovima političke scene, već je i političko samoubistvo. Bojkot lokalnih izbora biće kao otrov koji će paralisati svaku šansu za političku obnovu i napredak Pančeva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS