Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Teško povređen radnik obezbeđenja na železničkoj stanici Aerodrom - | K-013 Portal

PANČEVO: Teško povređen radnik obezbeđenja na železničkoj stanici Aerodrom

zeleznicka stanica pancevo glavna, povredjen radnik, pancevo

Jedna osoba je teže povređena jutros u železničkoj stanici Pančevo Glavna kada je došlo do strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge, saopštile su Infrastrukture železnica Srbije. Povređen je radnik firme koja obavlja poslove obezbeđenja i da se nesreća dogodila na pružnom koloseku, dok je obilazio teretni voz i vagone koji su se nalazili u stanici.

„Do nesreće je došlo kada je ovaj radnik prilikom obavljanja svojih poslova ušao u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge i tom prilikom doživeo strujni udar“, naveli su u saopštenju iz ovog preduzeća. Podsećamo da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja visokog napona od 25 hiljada volti, a strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova. U takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se najčešće tragično završava“, saopštili su iz Infrasturkture železnica Srbije.

Iz ovog preduzeća su još jednom apelovali da se ne prilazi kontaktnoj mreži i zoni visokog napona iznad pruge, kao i da se poštuju propisi i svi znakovi upozorenja u blizini pruge, kako ljudski životi ne bi bili ugroženi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS