Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: U nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja - | K-013 Portal

PANČEVO: U nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja

preventivni pregledi, dom zdravlja pancevo

U nedelju, 7. aprila, od 8 do 16 časova u Centru za prevenciju Doma zdravlja Pančevo (ul. Miloša Obrenovića br. 2 b) obavljaće se preventivni pregledi. Radiće se kardiološka dijagnostika – EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi. Uzorkovanje krvi u laboratoriji će se raditi od 8 do 10 časova. Za pregled nije potrebno zakazivanje.

"Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok oboljevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost. Ovim pregledima želimo da ukažemo na značaj prevencije i da preventivne preglede učinimo pristupačnijim građanima. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti", saopšteno je iz Doma zdravlja Pančevo. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS