Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevo u užem izboru za titulu Grad u fokusu - | K-013 Portal

Pančevo u užem izboru za titulu Grad u fokusu

Stručna komisija Ministarstva kulture i informisanja završila je predselekciju prijava pristiglih u okviru Konkursa „Gradovi u fokusu 2016“.

Od 27 pristiglih prijava jedinica lokalne samouprave, propozicije konkursa ispunilo je 14 kandidata za titulu Grad u fokusu. Nakon evaluacije, na užoj listi se našlo 10 jedinica lokalne samouprave: Kikinda, Novi Bečej, Pančevo, Zrenjanin, Šabac, Kučevo, Kragujevac, Užice, Kraljevo i Kruševac.

U periodu od 11. do 27. jula stručna komisija posetiće gradove koji su prošli predselekciju, kako bi se na terenu upoznala sa svim segmentima projekata, kapacitetima lokalnih samouprava, resursima za realizaciju projekta i, ukoliko je neophodno, sugerisala da se dopune prijave.

Na osnovu prikupljenih informacija, stručna komisija izvršiće selekciju i pozvati predstavnike jedinica lokalne samouprave koje su ušli u najuži izbor, da predstave svoje projekte u Beogradu, posle čega će komisija doneti konačnu odluku koje lokalne samouprave će poneti titulu Grad u fokusu, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

Ministarstvo kulture i informisanja pokrenulo je 2016. godine program Gradovi u fokusu u cilju decentralizacije kulturnog života i jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u oblasti kulture.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.