Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Za nefunkcionalni tzv „Panvoz“ grad izdvaja 116 miliona dinara - | K-013 Portal

PANČEVO: Za nefunkcionalni tzv „Panvoz“ grad izdvaja 116 miliona dinara

panvoz, pancevo, red voznje panvoz, voz pančevo beograd

Predstavnici grada potpisali su ugovor o obavljanju prevoza železnicom između Grada Pančeva i „Srbijavoz“ AD iz Beograda, koji se odnosi na obavljanje prevoza putnika na relaciji Pančevo Vojlovica – Pančevački Most (Dunavksi kolosek) – Pančevo Vojlovica.

Sredstva za realizaciju ovog ugovora u iznosu od 116.000.000 dinara sa PDV-om obezbeđena su iz budžeta grada za 2024. godinu.

U ugovoru se navodi da je Srbijavoz u obavezi da obezbedi dovoljan broj elektromotornih garnitura koje će saobraćati na relaciji dugoj 20,7 kilometara.

Srbijavoz ima obavezu redovnog čišćenja garnitura, a vozno osoblje u vozovima mora biti uniformisano, uredno, profesionalnog ponašanja, posebno u odnosu sa putnicima.

Grad Pančevo se obavezalo da uredi i obezbedi stajališta i stanice na teritoriji grada, kako bi se stvorili usloviza naplatu ikontrolu korišćenja prevoza, a Srbijavoz da organizuje prodaju karata na putničkoj blagajni u stanici Pančevo glavna, u vozovima i preko internta.

Sav prihod ostvaren od prodaje karata na relaciji „Panvoz“-a biće raspoređen na taj način što Gradu Pančevu priprada 90% od prihoda prodaje karata, a Srbijavozu 10%. Cenu karte u „Panvozu“ određuje grad Pančevo.

Svaki realizivani vozni kilometar voza po redu vožnje građane Pančeva košta 1074,00 dinara bez PDV.

Građani Pančeva plaćaju na mesečnom nivou i to što prazne elektromotorne garniture dolaze od Zemuna do Pančevačkog mosta, kako bi se dalje obavljali polasci prema redu vožnje do Pančeva,  668 dinara bez PDV-a po pređenom kilometru. Od Zemuna do Pančevačkog mosta ima 13,2 kilometra.

Na kraju, kad se podvuče crta, sve bi ovo bilo lepo da građani Pančeva imaju koristi od Panvoza. On je nastao kao iznuđeno rešenje zbog pobune građana i studenata krajem 2022. godine.

Polasci su uvedeni tako da skoro nikome ne odgovaraju i oni se odvijaju prema sledećem najnovijem redu vožnje:

Iz Vojlovice za Beograd u 5.38, 6.37, 7.43, 16.40,17.50 i 18.50.

Iz Beograda (Pančevački most dunavksi kolosek) u 4.50, 5.52, 6.40, 15.51, 16.43 i 17.51.

Takozvani „Panvoz“ ne saobraća nedeljom, 1., 2. i 7. januara, 15. i 16. februara, 1. – 6. maja i 11. novembra.

Polasci Panvoza nisu dobro organizovani i postavlja se pitanje, za koga su uvedeni? Ovako (ne)organizovan prevoz nema svrhu i dalje je Pantransport u samom vrhu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS