Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pašalić: Neblagovremena reakcija Centra za socijalni rad Pančevo stvorila okruženje koje je dovelo do trgovine ljudima - | K-013 Portal

Pašalić: Neblagovremena reakcija Centra za socijalni rad Pančevo stvorila okruženje koje je dovelo do trgovine ljudima

Pašalić: Neblagovremena reakcija Centra za socijalni rad Pančevo stvorila okruženje koje je dovelo do trgovine ljudima

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da je u borbi protiv trgovine lјudima najvažnije blagovremeno prepoznavanje da je reč o trgovini lјudima bilo u porodici ili u određenim društvenim grupama, a zatim i hitna, adekvatna i koordinirana reakcija nadležnih organa na zaštiti žrtava trgovine lјudima.

„Trgovina lјudima predstavlјa ozbilјan društveni problem, koji je često nevidlјiv i koji može biti svuda oko nas a da ga nismo svesni. Zbog toga je važno da se na vreme prepozna da je reč o trgovini lјudima, na šta posebno treba da obrate pažnju nadležni organi čiji će rad nadzirati Zaštitnik građana kao nacionalni izvestilac u oblasti trgovine lјudima, koji se i prethodnih godina bavio zaštitom žrtava trgovine lјudima“, rekao je Pašalić.

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi na osnovu saznanja iz medija da postoji sumnja na trgovinu lјudima pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad „Solidarnost“ iz Pančeva, Centra za zaštitu žrtava trgovine lјudima, Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovaj slučaj je pred sudom okončan osuđujućom sudskom presudom protiv zlostavlјača.

U postupku kontrole, Zaštitnik građana je utvrdio da CSR u Pančevu i Centar za zaštitu žrtava trgovine lјudima nisu blagovremeno reagovali u ovom slučaju čime su stvorili okruženje koje je dovelo do trgovine lјudima jer nisu na vreme prepoznali da je u pitanju trgovina lјudima, i ovim organima uputio preporuke za otklanjanje nedostataka i unapređenje rada.

„Kada se na vreme ne propozna da je reč o trgovini lјudima traume koje žrtva trpi su izuzetno teške i trajne. Zbog toga je veoma važno da se, na osnovu raspoloživih informacija, što pre utvrdi da je reč o trgovini lјudima, posebno kada su žrtve te trgovine deca“, naglasio je Pašalić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

Big PA Ukus Fest 03 460x600 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city