Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počinje 14. ETHNO.com festival u Pančevu - | K-013 Portal

Počinje 14. ETHNO.com festival u Pančevu

U četvrtak, 22. septembra od 20 časova, koncertom inkluzivnog hoar „Zvuci u Jabuci“ koji čini dvadeset korisnika Doma „Srce u Jabuci“, dvoje vaspitača i dvadeset meštana sela Jabuka, počeće 14. Ethno.com festival. Takođe, iste večeri, od 20.30, na sceni Kulturnog centra Pančeva, u okviru besplatnog programa, nastupiće grupa Vrelo, čija muzika donosi jednostavan, prirodan i logičan, ali neobičan i originalan spoj tradicionalnog srpskog pevanja i novijih muzičkih pravaca (pank, rok, rege, dab, tehno).

Druge festivalske večeri, u petak, 23. septembra od 21.30, na sceni Kulturnog centra Pančeva, nastupiće Damir Imamović Sevdah Takht, čija muzika donosi prepoznatljiv, savremeni duh sevdaha BIH. Pre Damirovog koncerta, od 20 časova, nastupiće Tamburaški orkestar „Neven“, Muzičke škole "Jovan Bandur" Pančevo od rukovodstvom prof. Mihajla Jovića, kao i grupa Nit, koja izvodi tradicionalne pesme iz različitih krajeva sveta,  pokušavajući da dočara izvorni melos ovih kultura uz ženski troglas.

Jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih world music festival u Srbiji – Ethno.com, održaće svoje četrnaesto izdanje u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva. Reč je o festivalu od izuzetne važnosti za promociju etno i world music zvuka regiona i Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.