Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počinje 6. Classic fest u Pančevu - | K-013 Portal

Počinje 6. Classic fest u Pančevu

Međunarodni festival klasične kamerne muzike “Classic fest” ove godine biće organizovana od 3. do 5. juna, u okviru koje će na tri lokacije biti održana četiri koncerta. Koncerti će sva tri dana počinjati u 20 sati, s tim što će 5. juna jedan od koncerata biti održan u prepodnevnim satima, u 11 sati, u bašti stare pivare.

Umetnički direktor festivala Ognjen Popović, muzičar i klarinetista Beogradske filharmonije na konferenciji za novinare je naglasio da nikada nije bilo više izvođača nego ove godine.

- Tome doprinose mladi beogradski simfoničari. To je fantastičan ansambl sastavljen pretežno od studenata Muzičke akademije u Beogradu, koji puni entuzijazma, želje i volje za vrhunskim sviranjem su oformili orkestar. Uspešno već dve godine funkcionišu. Svakako bi trebalo svi da podržimo mlade snage, pogotovo kada su kvalitetne, u šta će svi moći da se uvere na koncertu. Sviraju vrlo zahtevan program. Biće ih skoro 40 u crkvi, mislim da je to pravo mesto za nastup simfonijskog orkestra, rekao je Ognjen Popović.

Prve i druge večeri Festivala program će se odvijati u Rimokatoličkoj crkvi Svetog Karla Boromejskog. Sam početak festivala biće posvećen austrijskom kompozitoru Francu Šubertu. Hit će biti “Pastrmka kvintet”, tema koju će prepoznati i oni koji ne poznaju dovoljno dobro klasičnu muziku. Hit je svakako i koncert “Klasika uz pivo” 5. juna u 11 sati u bašti Vajfertove pivare. Izvešće se Čajkovski i Smetana, tačnije muzika iz baleta “Krcko Oraščić” i muzika iz opere “Prodana nevesta”. Vrlo vesela muzika, to je opera koja je motivisana narodnim folklorom: slovenskim, češkim.

Poslednjeg dana Festivala, 5. juna u 20 sati na sceni Kulturnog centra nastupiće nemačko-srpski sastav “Valter Abt Kvartet”.

Ulaz na sve koncerte je besplatan osim za koncert “Valter Abt kvarteta”, na kome će cena ulaznice biti 200 dinara.

Organizatori Festivala su Kulturni centar Pančevo i Balkanska kamerna akademija.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.