Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Polaganje male mature 15 i 16 aprila - | K-013 Portal

Polaganje male mature 15 i 16 aprila

Učenici osmog razreda na kraju školske godine polažu testove u okviru male mature, što predstavlja zvanični završetak osnovnog obrazovanja.

U zavisnosti od toga koliko bodova dobiju nakon polaganja i koliko bodova dobiju na osnovu uspeha u dotadašnjem obrazovanju, maturanti će se upisati u neku od srednjih škola sa svoje liste želja.

Od ove godine novina je to što je za upis u četvorogodišnje smerove srednjih škola potrebno minimum 50 bodova, dok svi učenici koji budu imali manje od toga mogu da konkurišu samo za trogodišnje srednje škole.

Kako bi se što bolje pripremili i kako bi im polaganje male mature prošlo što bolje, u osnovnim školama će se održati probno polaganje male mature, koje je zakazano za 15. i 16. april.

Na probi male mature osmaci će imati priliku da vide kako će izledati zvanično polaganje, kao i da utvrde koliko su znanja stekli do sada, jer će testovi koje polažu na probi biti koncipirani isto kao i na polaganju na kraju školske godine.

U petak, 15. aprila u 12 časova učenici osmog razreda će polagati test iz matematike, dok će drugog dana, 16. aprila u 9 časova rešavati test iz srpskog/maternjeg jezika. U subotu će se, nakon male pauze, polagati i kombinovani test od 11:30 časova.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.