Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ponovo raspisani konkursi Centra za talente - | K-013 Portal

Ponovo raspisani konkursi Centra za talente

Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” Pančevo ponovo je raspisao likovne i književne konkurse za učenike osnovnih i srednjih škola, zbog toga što na je on sada namenjen đacima iz cele Srbije, a rok za dostavu radova pomeren je na 20. mart.

Razlog za to je Odluka doneta na kolegijumu rukovodilaca Regionalnih centara za talente, 3. februara u Beogradu, da likovni i književni konkursi koje je organizovao Regionalni centar za talente "Mihajlo Pupin" za učenike iz Banata "preraste" u likovni i književni konkurs za učenike Srbije.

Kako organizatori u saopštenju navode, neće biti odbačeni iz konkurencije ni radovi koji budu prijavljeni, a izvan su granica Srbije.

Na 14. likovni konkurs za osnovce mogu da se prijave učenici od petog do osmog razreda, tema je slobodna, a krajnji rok za slanje radova je 20. mart. Svaki učenik može da pošalje najviše jedan rad na adresu Centra za talente u Pančevu, a zastupljene likovne oblasti su slikanje, crtež, grafika i sve tehnike zastupljene u nastavi. Pored diploma dodeljuju se i tri novčane nagrade u iznosu od po 4.000, 3.000 i 2.000 dinara.

Na 14. književni konkurs za osnovce mogu da se prijave učenici od petog do osmog razreda, tema je slobodna, a krajnji rok za slanje radova je 20. mart. Dodeljuju se diploma i tri novčane nagrade: od 4.000, 3.000 i 2.000 dinara. Radove, najviše tri, potrebno je poslati na adresu Centra za talente u Pančevu pod punim imenom i prezimenom, i svojim kontakt podacima.

Na 14. likovni konkurs za srednjoškolce, svaki učenik može da pošalje najviše jedan rad. Tema je slobodna, a takođe su zastupljene likovne oblasti: slikanje, crtež, grafika i sve tehnike zastupljene u nastavi. Pored diploma dodeljuju se i tri novčane nagrade u iznosu od po 5.000, 3.500 i 2.000 dinara.

Na 14. književni konkurs za srednjoškolce, učenici mogu poslati najviše tri pesme ili kratke priče. Tema je slobodna, a rok za dostavu radova je 20. mart. Pored diploma dodeljuju se i tri novčane nagrade u iznosu od po 5.000, 3.500 i 2.000 dinara. Dodela nagrada u ove kategorije i za osnovce i za srednjoškolce je planirana na 14. Smotri umetničkih radova učenika u maju ove godine. 

Radove poslati na adresu:
Regionalni centar za talente 
“Mihajlo Pupin”
Dimitrija Tucovića 2,
26000 Pančevo
ili mejlom: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

V.J.P.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.