Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poslednja faza projekta “Skupština za sve” - | K-013 Portal

Poslednja faza projekta “Skupština za sve”

U toku je poslednja faza projekta “Skupština za sve” u okviru kojeg su objavljene publikacije na pet jezika nacionalnih zajednica koji su u službenoj upotrebi na teritoriji Grada Pančeva, priprema se posebna internet prezentacija na tim jezika, kao i završna konferencija.

Na posebnim internet stranicama Grada Pančeva na jezicima nacionalnih manjina naći će se sve informacije koje su obuhvaćene priručnikom “Imaš pravo da…” koji je prošle godine objavljen na pet jezika nacionalnih manjina.

Na internet prezentaciji će biti dostupan Statut grada Pančeva, koji je preveden na jezike nacionalnih manjina, ali i neke od Odluka koje su odbornici na sednicama skupštine Pančevo do sada usvojili.

Internet prezentacija biće urađena na pet jezika, kao i publikacija, na rumunskom, slovačkom, mađarskom, bugarskom i makedonskom jeziku.

Predstavnici Grada Pančeva posetili su tokom decembra mesne zajednice Jabuka, Vojlovica, Ivanovo i Banatsko Novo Selo kako bi građanima predstavili publikacije i projekat.

Zainteresovani građani primerak publikacije “Imaš pravo da…” mogu dobiti u Gradskom uslužnom centru u Pančevu, ali će ona u elektronskom obliku biti dostupna i na internet prezentaciji.

Publikacije su objavljene u okviru projekta “Skupština za sve“ koji sprovodi grad Pančevo, sufinansira Savet Evrope, a deo je projekta “Promocija ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi” koji sprovodi Savet Evrope i Evropska Unija.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.