Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Postavljeno 170 novih kontejnera - | K-013 Portal

Postavljeno 170 novih kontejnera

U poslednja tri dana radnici pogona ,,Iznošenje smeća” JKP ,,Higijena” Pančevo u gradu su postavili 170 novih kontejnera - 80 metalinih i 90 plastičnih zapremine 1,1 kubika.

Nažalost, nije reč povećanju ukupnog broja raspoloživih posuda za kućni otpad, već o nabavci kojom se mora nadomestiti sve što su bahati sugrađani delimično ili totalno uništili, saznajemo u JKP Higijena.

Za tri stotine lokacija, koliko ih ima u gradu, optimalan broj je hiljadu kontejnera za kućni otpad. Međutim, poslednjih godina ,,Higijena” raspolaže sa jedva 700 posuda za smeće.

Isključivi razlog konstantne oskudice kontejnera jeste stravična nekultura pojedinih Pančevaca.

O porastu broja neodgovornih sugrađana svedoči podatak da je tokom 2015. godine totalno uništeno 170 kontejnera, delimično 140, plus blizu 200 stubnih kanti.

Budući da je cena plastičnih kontejnera 30.000, metalnih 40.000, a stubnih kanti više od 3.000 dinara lako se može izračunati da za nabavku novih godišnje treba obezbediti milionske iznose i to iz zajedničke kase svih Pančevaca - budžeta grada.

Uništavanje kontejnera se uredno, po propisanoj proceduri, prijavljuje policiji, ali do sada niko nije odgovarao jer policija ne uspeva da pronađe počinioce.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.