Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PPN i NDSS: U Pančevu se od januara povećava broj prijava prebivališta - | K-013 Portal

PPN i NDSS: U Pančevu se od januara povećava broj prijava prebivališta

pancevo protiv nasilja, novi dss pancevo

Koalicija "Pančevo protiv nasilja" i Nova DSS Pančevo saopštili su danas da je uočen zabrinjavajući trend učestalih prijava prebivališta u Pančevu, posebno iz južnobanatskog okruga, od januara ove godine.

"Prema Zakonu o prebivalištu i boravištu Republike Srbije prebivalište se definiše kao mesto gde se građanin nastanio sa namerom da u njemu živi, odnosno mesto gde se nalazi centar njegovih životnih aktivnosti. Shodno tome, obaveza nadležnog organa je da odbije prijavu prebivališta ako se ne može utvrditi da građanin ima nameru da stalno stanuje/boravi na adresi koju prijavljuje.

Upozoravamo nadležne organe i odgovorne službenike da su u obavezi da rade i deluju u skladu sa zakonom, a ne u interesu političkih partija koje su trenutno na vlasti. Prevashodno Srpske napredne stranke koja vrši izborni inženjering i koja je ustanovila tkz. izborni turizam za potrebe lažiranja izbornog rezultata.

Vlast je promenljiva, a rad svakog državnog službenika podložan utvrđivanju odgovornosti.

Zahvaljujemo se ovom prilikom svim odgovornim i hrabrim pojedincima i građanima na dostavljanju korisnih informacija i ohrabrujemo ih da nastave da brane demokratske vrednosti i buduću volju građana", napisano je u zajedničkom saopštenju koalicije "Pančevo protiv nasilja" i Nove DSS Pančevo. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city