Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PREGLED VESTI 21. DECEMBAR - | K-013 Portal

PREGLED VESTI 21. DECEMBAR

Tri vuka koji su bili zbrinuti u prihvatilištu u Pančevu i Zrenjaninu od 15. decembra su smešteni u specijalizovano prihvatilište za krupne zveri u Grčkoj. Akcija je sprovedena u saradnji sa NVO „Četiri Šape“ i stručnjacima za krupne zveri Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Prirodnjačkog Muzeja u Beogradu. Ova tri vuka, nije bilo moguće pustiti u prirodu, jer su odrasli u zatočeništvu i naviknuti su da se ljudi staraju o njima, što znači da ne mogu samostalno da žive na slobodi. Proces pronalaska trajnog rešenja za njihovo zbrinjavanje u sklopu specijalizovanog prihvatilišta trajao je više od dve godine.

Na gradskom konkursu u oblasti zaštite životne sredine, Udruženju ”Naše NOVO selo” je odobren projekat „Za čistije i zdravije Banatsko Novo Selo". Projektom su predviđene: edukativna radionica sa đacima osnovne škole, radna akcija uz postavljanje kanti za odlaganje otpadaka, ekološka tribina i sađenje sadnica na istočnoj strani sela. Betonske kante su postavljene 6. decembra.

KUD "Jedinstvo" će danas od 18 časova u Kulturnom centru u Pančevu održati koncert sa svojim prijateljima iz KUD -a "Branko Radičević" iz Beške, Centra za očuvanje tradicije i kulture "Desanka Đorđević" iz Beograda kao i KUD-a "Bunari " iz Vladimirovca. Publika će imati priliku da se upozna sa tradicijom Bele Palanke, Negotina, Brusa, okoline Beograda, Vranja, Crne Reke, Radujevca.

Koncert klavirskih minijatura održaće učenici prof. Marije Ligeti Balint danas od 18.30 u sali Muzičke škole Jovan Bandur u Pančevu. Na programu će biti kompozicije Šopena, Debisija, Slavenskog i drugih autora.

Osma godišnja izložba Udruženja likovnih umetnika ,,Svetionik“ biće otvorena danas u 19 sati u foajeu Kulturnog centra Pančevo. Publika će izložbu moći da pogleda do 5. januara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.