Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prekomerno zagađenje vazduha u 20 gradova i opština 2021., među njima i PANČEVO - | K-013 Portal
pancevo, zagadjenje vazduha

Prekomerno zagađenje vazduha u 20 gradova i opština 2021., među njima i PANČEVOU Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, kao i u još 16 gradova i opština u Srbiji prošle godine vazduh je bio treće kategorije, odnosno prekomerno zagađen, navodi se u Godišnjem izveštaju o stanju kvaliteta vazduha koji je objavila Agencija za zaštitu životne sredine. Beogradski vazduh takvu ocenu je dobio zbog prekoračenja graničnih vrednosti suspendovanih čestica PM10 i PM 2,5, kao i NO2.

U Nišu su problem koncentracije suspendovanih čestica obe kategorije, kao i u Pančevu, Užicu, Smederevu, Kosjeriću, Valjevu, Novom Pazaru i Subotici.

Borski vazduh je prekomerno zagađen zbog prekoračenja graničnih vrednosti SO2, a novosadski samo zbog čestica PM10.

Prekoračenja PM10 su razlog zagađenosti vazduha u Kragujevcu, Kraljevu, Loznici, Čačku, Zaječaru, Paraćinu, Sremskoj Mitrovici, Somboru i Zrenjaninu.

Kako se navodi u ostalim delovima Srbije vazduh je bio prve kategorije, odnosno čist ili neznatno zagađen.

Agencija navodi da je ocena kvaliteta vazduha u 2021. godini data na osnovu rezultata merenja zagađujućih materija dobijenih monitoringom u državnim i lokalnim mrežama.

U okviru programa pančevačke MAX INFO televizije, možete pratiti panoramsku kameru sa podacima o zagađenju vazduha sa senzora u centru grada i Vojlovici.

Podaci se osvežavaju u realnom vremenu a link do strima je https://k-013.com/maxinfo 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.