Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protest radnika Apoteke Pančevo ispred Vlade Srbije - | K-013 Portal

Protest radnika Apoteke Pančevo ispred Vlade Srbije

Zaposleni Apoteke Pančevo najavili su za danas protest ispred zgrade Vlade Srbije jer obećanja nadležnih, od nadležnih u Gradskoj upravi do Vlade Srbije da će biti reprogramiran dug, deblokiran račun, nabavljeni lekovi i da će zaposlenima biti isplaćene višemesečne zaostale plate i uplaćeni socijalno i penziono osiguranje, nisu ispunjena.

U saopštenju se navodi da su apoteke prazne, jer su lekove odneli sudski izvršioci, a da građani Pančeva po lekove moraju da idu u Beograd.

Radnici zaposleni u Apoteci svakodnevno dolaze na posao u prazne apoteke, pa se primarni nivo zdravstvene zaštite sveo na davanje saveta. Poslednju platu zaposleni su primili za novembar 2015. godine, nemaju socijalno i penziono osiguranje i njihova egzistencija je ugrožena. Blokada pre obećane pomoći je bila 320 miliona, sada je 570 miliona dinara.

Apoteke Pančevo u saopštenju ističu da za trenutno stanje najveću krivicu snosi gradska vlast koja je svojom nebrigom dovela gradsku apoteku u ovakav položaj.

Problem u radu državne apoteke predstavlja i zakon o tenderskoj nabavci lekova čime je ona dovedena u neravnopravan položaj sa privatnim apotekama koji nemaju tu obavezu.

Zaposleni Apoteke Pančevo najavili su da će se na protestu obratiti premijeru vlade Srbije, Ministarstvu finansija, Ministarstvu za lokalne zajednice, Ministarstvu zdravlja i lokalnoj zajednici za zahtevima da se obezbedi primarna zdravstvena zaštita u Pančevu, deblokira račun, nabave lekovi, da se radnicima isplate zaostale plate i uplati penziono i zdravstveno osiguranje.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.