Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prvi nastup, veliki uspeh: Šahisti ŠOSO 'Mara Mandić' na Republičkom takmičenju - | K-013 Portal

Prvi nastup, veliki uspeh: Šahisti ŠOSO 'Mara Mandić' na Republičkom takmičenju

sk aljehin, sah, pancevo, soso mara mandic

Četiri učenika ŠOSO “Mara Mandić” učestvovala su po prvi put na Republičkom takmičenju osnovnih i srednjih škola u šahu, koje je održano u školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, a u organizaciji Zajednica škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Učenici pančevačke škole Marija Radu ( 7. razred), Trajan Čikoš (6. razred), Marko Kostić (8. razred) i Nada Novakov, učenica prve godine srednje škole pokazali su izuzetnu veštinu i znanje.

U njihovoj pratnji bile su stručni saradnici škole, Alisa Vasić i Slavena Musta.

Na takmičenju su učestvovala 33 učenika osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zaječara i Zemuna. Učesnici su se nadmetali po pravilima Svetske šahovske federacije (FIDA), igralo se pet kola.

Naša sugrađanka Marija Radu, osvojila je prvo mesto u kategoriji devojčice OŠ, i tako postala republički prvak u šahu za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Nada Novakov bila je druga u kategoriji devojčice SŠ za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Iako su se lavovski borili do poslednje šahovske figure i ostvarili značajne rezultate i zavidan broj pobeda, Trajan Čikoš i Marko Kostić ovaj put su ostali bez medalja. Vredi istaći da je konkurencija u kategoriji za dečake bila veoma jaka.

Prema rečima učenika turnira, škola domaćin je izuzetno lepo i srdačno dočekala i ugostila sve učesnike.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.