Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometaši „Dinama“ od jeseni u najvišem rangu takmičenja - | K-013 Portal

Rukometaši „Dinama“ od jeseni u najvišem rangu takmičenja

Grad Pančevo će od jeseni imati još jednog superligaša a to je muški rukometni klub „Dinamo”. „Žuto crni” će se nadmetati u Super A rukometnoj ligi Srbije, to jest elitnom rangu takmičenja.

Plasman u viši rang pančevački rukometaši izborili su u pretposlednjem kolu Super B lige u utakmici pred svojom publikom, protiv trećeplasirane ekipe „Obilića” iz Beograda. „Dinamo” je pred ovo kolo imao tri boda više od drugoplasiranog „Šamota 65” iz Aranđelovca i isto toliko više od večerašnjeg protivnika.

Našim momcima bio je dovoljan i nerešen rezultat da bi overili prvo mesto, ali se već na početku utakmice videlo da idu na pobedu. U tome su imali veliku podršku publike sa prepunih tribina. Držali su koncne u svojim rukama u čitavom prvom poluvremenu i taj period završili sa velikih 5 golova razlike (18:13).

Da gosti iz Beograda nisu u Pančevo došli sa belom zastavicom videlo se već na početku drugog poluvremena. Iskoristili su opuštanje domaćina i polako stizali njihovu prednost. U poslednjih nekoliko minuta ušlo se u egal završnicu, čak su gosti uspeli i da povedu (25:26), ali je kapiten „Dinama” Branko Radanović zablistao u ključnim momentima i najpre izjednačio a zatim i golom nekoliko sekundi pre kraja doneo i pobedu ( 27:26) i veliku radost Pančevcima.

Najefikasniji igrač utakmice bio je iskusni Srđan Komlanov sa devet postignutih golova. Miljan Bunjevčević je postigao pet, Pavle Banduka četiri pogotka, a Branko Radanović i Jovan Stojanović po tri gola. U sastavu Beograđana po šest golova su postigli Nikola Miljaković i Stefan Čirić.

Naše momke očekuje sledećeg vikenda gostovanje u Zrenjaninu ekipi „Proletera” u poslednjem kolu, ali je prvo mesto I plasma u viši rang su obezbeđeni, pa utakmica neće imati neki poseban takmičarski karakter.

Nikola Radonjin



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.