Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SAKULE, BARANDA: Održan školski festival nauke - | K-013 Portal

SAKULE, BARANDA: Održan školski festival nauke

sakule, baranda, festival nauke

Po uzoru na tradicionalni beogradski Festival nauke, po prvi put je 6. i 7. decembra održan Festival nauke u OŠ ,,Zoran Petrović” Sakule i njenom Izdvojenom odeljenju ,,Olga Petrov” u Barandi.

Na Festivalu nauke su se mogli videti lepo uređeni štandovi iz gotovo svih nastavnih predmeta.

U Barandi su mlađi razredi sa svojim učiteljicama pokazali kako uz pomoć pokretnih slika napraviti crtani film i izvodili su zanimljive oglede sa vodom, biljkama, bojom, svetlošću i svećama. Učenici starijih razreda su zainteresovanim posetiocoma ispisivali imena na glagoljici, demonstriran je rad vulkana, rešavane su ukrštenice na engleskom jeziku, igrao se šah i slagala Rubikova kocka. Putem mikroskopa mogli su se razgledati različiti preparati, izloženi su učenički radovi sa časova tehnike i tehnologije, a pažnju je privukao i eksperiment ravnoteže sa ekserima.

U Sakulama je održana knjigorevija pod nazivom ,,Kad knjige budu u modi”, a značajan utisak na prisutne je ostavio i interesantan prikaz Transsibirske železnice. Učenici sedmog i osmog razreda su izveli nekoliko eksperimenata iz hemije poput lava lampe, gumenog jajeta, lutajućeg mleka, pravili su slajm, slonovsku pastu za zube, pokazali da je crveni kupus univerzalni prirodni indikator i kako ugljen dioksid gasi vatru. Bilo je takođe štandova sa učeničkim rukotvorinama poput domaćeg i glicerinskog sapuna i mirišljavih kupki.

Očekuje se da će Festival nauke postati tradicija s obzirom na veliko interesovanje i zalaganje učenika. Ovo je odlična prilika da demonstriraju stečeno znanje, kreativnost, ali i da se zabave i druže.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Tocak srece Zima 460X600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city