Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SAOPŠTENJE Vladimira Ristića v.d. direktora OŠ "Dositej Obradović" iz Omoljice - | K-013 Portal
vladimir ristic, dositej obradovic omoljica, pancevo

SAOPŠTENJE Vladimira Ristića v.d. direktora OŠ "Dositej Obradović" iz OmoljiceV.d. direktora Osnovne škole "Dositej Obradović" obratio se našem portalu saopštenjem koje prenosimo u celosti:

"Posle teškog perioda za školu, njene nastavnike, učenike i mene lično, kao i pozitivnog epiloga u kome su pobedili zakoni i demokratska volja građana, imam potrebu da se najtoplije zahvalim svima koji su sve ovo vreme pružali nesebičnu i odlučnu podršku:

- Učenicima škole, njihovim roditeljima i svim građanima Omoljice, koji su svima održali čas dostojanstva i hrabrosti;

- Svojim kolegama, koji su mi ukazali poverenje i istrajali u podršci;

- Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine, koji je stao u odbranu interesa naše škole i prosvete u celini;

- Gradonačelniku Pančeva, gospodinu Aleksandru Stevanoviću, koji je, na kraju, prepoznao interes škole i građana Omoljice;

- Svim ljudima koji su mi pružali podršku na razne načine i pomogli da istrajem kada je bilo najteže;

- Svojoj porodici, koja je sve vreme stajala uz mene, uverena da se borim za ispravnu stvar.

Duboko sam dirnut, pre svega podrškom i ljubavlju učenika škole, zbog kojih sam, a ne zbog svoje direktorske funkcije, ušao u ovu borbu. Njihova i podrška građana Omoljice predstavljaju ogmornu privilegiju, ali i obavezu da svoj posao ubuduće radim još posvećenije i istrajnije i na taj način opravdam njihovo poverenje.

Na kraju, imam moralnu obavezu da podržim sve svoje kolege u Srbiji, koji prolaze kroz slične probleme i smenjeni su na pravdi Boga i da im poželim da istraju u svojoj pravednoj borbi. Nadam se da se ovakve situacije više neće nigde dešavati i da će svima, na prvom mestu, biti interesi škola i njihovih učenika", navodi se u saopštenju.

Inače, Školski odbor Osnovne škole "Dositej Obradović" u Omoljici, podneo je 1. februara Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje predlog za imenovanje Vladimira Ristića za vršioca dužnosti direktora škole na šta je stigao pozitivan odgovor. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.