Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Saradnja Pančeva i Slovenije na polju energetike - | K-013 Portal

Saradnja Pančeva i Slovenije na polju energetike

U Gradskoj upravi u Pančevu danas je potpisan Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji između grada Pančeva i JP “Energetika” iz Ljubljane, Republika Slovenija, koji je zaključen u cilju jačanja i širenja postojećih odnosa na području energetike, intenziviranja tehničke, tehnološke i institucionalne saradnje u oblasti energetike i razvoja energetskog sektora. Memorandum su potpisali gradonačelnik Saša Pavlov, u ime grada Pančeva, i direktor JP Energetika Ljubljana Samo Lozej, u ime preduzeća.

Gradonačelnik Saša Pavlov gostima iz Slovenije poželeo je dobrodošlicu u Pančevo i izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma i tom prilikom izjavio da je uveren da će kroz razmenu iskustava i primera dobre prakse koje imaju naši saradnici na ovom projektu, građani Pančeva dobiti u budućnosti kvalitetnije i jeftinije usluge koje su vezane za energetski sektor.

On je istakao intenzivne aktivnosti Grada Pančeva u oblasti energetike i naveo primere pilot projekata i pokaznih projekata, ispitivanja energije vetra, geotermalne energije i potencijala biomase, zatim, Ostrvo za održivi saobraćaj, kao pilot projekat na nivou regiona, realizovan u saradnji sa Provincijom Ravena, kao i pilot projekat „Banatsko sunce za sve“ u okviru IPA programa prekogranične saradnje sa Rumunijom, čija je početna konferencija održana 29. marta.

Saša Pavlov poručio je da će Grad Pančevo nastaviti da ide ka tome da postane pametan, energetski efikasan grad, što pokazuje i potpisivanje ovog Memoranduma.

Direktor JP Energetika Ljubljana Samo Lozej rekao je da je Ljubljana ove godine dobila naziv zelena prestonica Evrope za ovu godinu. On je istakao da Ljubljana, sa svojim preduzećima među kojima je i JP Energetika, takođe aktivno radi na unapređenju usluga, kako bi one bile što efikasnije, potpunije i najjeftinije, u cilju poboljšanja kvaliteta življenja.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

pena party jul 2024 big pancevo 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city