Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sefkerinci u viši rang, Sakuljanima baraž - | K-013 Portal

Sefkerinci u viši rang, Sakuljanima baraž

sefkerin, sakule, fudbal

Uz novi preokret, poslednje kolo je odlučilo prvaka Druge južnobanatske lige – zapad.

Sefkerinci idu u viši rang, a Sakuljanima preostaje baraž, dok se u niži rang seli Stari Tamiš.

PROLETER (Mramorak) – TEMPO (Sefkerin) 2:3 (1:2);

Kakav rolerkoster u Mramorku. Tempu je trebala pobeda da bi uz poraz ili nerešen rezultat Borca u Bavaništu preuzeli prvo mesto. A počelo je turbulentno za obe ekipe. Tempo prima gol već u 2. minutu i to kakav udarcem sa preko 45 metara gde je lopta završila u same rašlje gola golmana Jakšića. U Bavaništu domaćini vode od 8. minuta. Međutim Tempo vrlo brzo okreće rezultat u svoju korist. U 21. minutu Milan Dunjić poravnava sa bele tačke da bi samo pet minuta kasnije svoj prvenac u ovoj sezoni postigao i Milan Milankov, fantastičnim udarcem sa 25 metara u desni gornji ugao golmana domaćina.

Početkom drugog poluvremena u Bavaništu domaćini udvostručuju prednost protiv sakulskog Borca. U Mramorku Tempo pojačava sa napadima ređa šanse ali ne uspeva da postigne pogodak i reši utakmicu na vreme. I kako to u fudbalu biva usledila je kazna u prvom minutu nadoknade vremena. Domaći napadač Ilić prihvatio je jednu dubinsku loptu okrenuo se ka golu i sa nekih 20 metara poslao koptu pod samu prečku. Šokirani grači Tempa krenuli su svim snagama u napad i u 93. minutu Petar Uzelac postiže pogodak za novu prednost gostiju. Nakon trećeg gola Tempa sudija je odsvirao kraj i to je bio znak da slavlje može da počne jer je utakmica u Bavaništu završena 3:0 za domaćina. Ekipa Tempa iz Sefkerina je uspela da i drugu godinu za redom obezbedi prvo mesto i plasman u viši rang. Ovoga puta su se plasirali u PFL Pančevo ili popularnu A ligu, gde su se vratili posle punih 11 godina.

BSK BAVANIŠTE – BORAC (Sakule) 3:0 (1:0):

Borac je izgubio utakmicu u Bavaništu i titulu, tako da će morati kroz baraž da izbori plasman u Prvu južnobanatsku ligu. U baražu će igrati sa Karašom iz Kuštilja.

Rezultati 27. kola: Omladinac – OFK Mladost 0:4; Partizan – Voja Gačić 2:2; Stari Tamiš – Jugoslavija 1:6; Proleter – Tempo 2:3; BSK Bavanište – Borac 3:0

Tabela: 1. Tempo (69); 2. Borac (67); 3. BSK Bavanište (40); 4. Jugoslavija (38); 5. Voja Gačić (34); 6. OFK Mladost (34); 7. Omladinac (31); 8. Proleter (29); 9. Partizan (26); 10. Stari Tamiš (20)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.