Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sledećeg vikenda prvi Hackathon u Pančevu - | K-013 Portal

Sledećeg vikenda prvi Hackathon u Pančevu

CoderDojo Coolest Hackathon je prvi Hackathon koji organizuje pančevački CoderDojo klub u Srbiji, a ujedno je ovaj događaj i prvi ovakvog tipa u Pančevu. 

Partneri u organizaciji ovog događaja su Connecting, Prostor HUB, 365ads i CoderDojo Foundation.

Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola, koji imaju manje od 18 godina. Mogu se prijaviti pojedinci ili timovi do tri člana. Na samom događaju prema interesovanjima mogu se oformiti novi timovi. Potrebno je poneti svoj laptop. Hrana i piće su obezbeđeni i besplatni.

Hackathon će početi u petak, 28. aprila u 19 časova u prostorijama Prostor HUB-a u ulici Braće Jovanović 24 (bivši Radnički Univerzitet).

CoderDojo je globalni volonterski pokret, osnovan u Irskoj, čiji je cilj da putem klubova približe veštine programiranja mladim ljudima. Prvi CoderDojo klub u Srbiji osnovan je u Pančevu. 

- Od decembra prošle godine, svakog vikenda održavamo radionice u Prostor HUB-u na kojima se, kroz interaktivan i praktičan rad, mladim ljudima približava svet programiranja i tehnologije, saopštili su organizatori. 

HACKATHON je višednevni događaj na kome učesnici mogu prikazati svoju kreativnost u rešavanju realnih životnih problema korišćenjem informaciono komunikacionih tehnologija. Na Hackathonu, uz podršku mentora, oni dobijaju priliku da nauče kako da svoje ideje realizuju, ali i da pobede i osvoje vrednu nagradu – učešće na ovogodišnjem svetskom takmičenju CoderDojo timova u Dablinu.

Prijave su otvorene do 27. aprila u ponoć

Više o ovom događaju možete saznati na fejsbuk stranici.

Formular za prijavu za učešće možete naći ovde.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.