Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website “Sportom protiv nasilja” u Pančevu - | K-013 Portal

“Sportom protiv nasilja” u Pančevu

Nova destinacija akcije “Sportom protiv nasilja” za osnovce bila je Osnovna škola “Isidora Sekulić“ u Pančevu.

Tako su u ponedeljak, 16. maja deca na zabavan i motivacioni način imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu prilagođenu njihovom uzrastu.

Program “Svetske teniske federacije” (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, namenjen je deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Pored teniske obuke, deci su uručene diplome i medalje koje je obezbedila kompanija NIS. Pod sloganom „Budućnost na delu “,NIS je kao društveno odgovorna kompanija višegodišnji sponzor TSS-a , i aktivno je uključen u ovu akciju sa ciljem promocije zdravog života i afirmacije mladih talenata.

Do sada je u akciji "Sportom protiv nasilja" učestvovalo više od 20.000 dece iz cele Srbije, a do kraja ove školske godine biće održana i u Zrenjaninu, Kikindi, Novom Bečeju, Kanjiži, Žitištu, Srbobranu, Nišu i Čačku.

Organizatori akcije su NIS, Teniski savez Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.