Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tepić: Želimo jednake uslove za sve mlade - | K-013 Portal

Tepić: Želimo jednake uslove za sve mlade

Veliki uspeh koji je Konkurs za sanaciju, adaptaciju i opremanje omladinskih udruženja i domova kulture postigao prošle godine bio je dovoljan razlog da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i u ovoj budžetskoj godini opredeli sredstva za ovu namenu.

Budžetom od 10 miliona dinara podržano je 35 projekata omladinskih organizacija, ustanova i lokalnih samouprava, sa ciljem da se mladim omoguće što bolji uslovi za učenje, rad i razonodu, saopšteno je iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Predstavnicima ovih organizacija, danas je u Pokrajinskoj vladi ugovore uručila pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, koja je ovom priliko istakla da je od njenog postavljenja prioritet resornog sekretarijata pružanje jednakih uslova za sve vojvođanske omladince, bilo da je reč o omladinskoj politici ili sportu.

„Od 2012. godine pa do danas, kroz sve naše projekte i programe, trudili smo se, a nadam se i uspeli u tome, da našoj deci omogućimo jednake uslove, da sve što imaju mladi u Novom Sadu, Pančevu ili Subotici, imaju i mladi u Čenti, Bezdanu ili Vladimirovcu, jer kada su u pitanju mladi i njihov položaj centralizacija ne sme da postoji. Kroz konkurs za sanaciju, adaptaciju i opremanje omladinskih udruženja, vodili smo se ovim prioritetom, te smo tako gledali da opremimo udruženja iz manje naseljenih mesta ili ona udruženja koja su u opisima projekta navodili da rade po ruralnim sredinama. Takođe, želim da istaknem da smo jedini državni organ u čitavoj zemlji koji i na ovaj način pomaže i olakšava rad organizacijama koje se bave mladima.

Kada je reč o Domovima kulture, za razliku od prošle godine, imali smo dosta manje zahteva, što samo znači da smo u proteklom periodu uspeli u našoj ideji da ih oživimo i osnažimo te da su oni ponovo postali centar okupljanja mladih u manjim sredinama, istakla je Marinika Tepić.

S teritorije Pančeva ove godine podržano je devet organizacija, institucija i Udruženja građana.

1. Tibiscus” Pančevo, Nabavka opreme za rad udruženja „Tibiscus”, 200.000 dinara
2. Udruženje građana Suncokret, Omoljica, Nabavka opreme udruženja građana Suncokret , 250.000 dinara
3. „Ekoskro” Pančevo,  Opremanje prostora za rad organizacije „Ekoskro”, 250.000 dinara
4. Omladinska organizacija Glogonj, Nabavka opreme za rad udruženja, 150.000 dinara
5. Udruženje građana za održivi razvoj „Banatska akcija”, Pančevo, Opremanje neophodnom opremom za realizaciju projekta Kajakom - Dunav se uliva u Tamiš, 350.000 dinara
6. Dom omladine Pančevo, Sanacija i adaptacija sanitarnih čvorova toaleta, 200.000 dinara
7. Dom kulture „Mladost”, Glogonj, Adaptacija i opremanje letnje scene, 600.000 dinara
8. Udruženje „Na pola puta”, Pančevo, Opremanje multifunkcionalnog prostora za aktivnosti za osobe sa intelektualnim teškoćama,  100.000 dinara
9. Udruženje građana za brigu o deci i mladima „Prepoznaj u sebi”, Pančevo, projekat Aplauz, 360.000 dinara

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city