Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tribina: „Pop kultura i društveni angažman: autonomizam, populizam, andergraund“ 12. juna u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

Tribina: „Pop kultura i društveni angažman: autonomizam, populizam, andergraund“ 12. juna u Gradskoj biblioteci

Pop kultura i društveni angažman: autonomizam, populizam, andergraund, tribina, gradska biblioteka pancevo, uros djuric

Tribina: „Pop kultura i društveni angažman: autonomizam, populizam, andergraund“ održaće se u sredu, 12. juna, s početkom u 19.30 sati u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo.

Gost: Uroš Đurić, vizuelni umetnik

Studirao je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti. Na FLU je magistrirao 1998. na slikarskom odseku.

Početkom osamdesetih godina 20. veka, bio je jedan od protagonista beogradske pank scene, priključujući se bendu Urbana gerila kao bubnjar. Na likovnoj sceni je prisutan od 1989, pokretanjem Autonomističkog (anti)pokreta sa Stevanom Markušem, s kojim potpisuje Manifest autonomizma (1994). Učestvovao je u više umetničkih akcija, radionica, strip izdavaštvu, bavio se grafičkim dizajnom. Jedan je od osnivača umetničke asocijacije Remont, u okviru koje pokreće Galeriju Remont i istoimeni art magazin.

Od 1992. do 2010. je radio kao nezavisni saradnik radija B92. Igrao je u više igranih i dokumentarnih filmova, a široj javnosti je postao poznat po ulogama u seriji filmova Mi nismo anđeli, reditelja Srđana Dragojevića.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.