Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Ivanovu obeležen Dan maternjeg jezika - | K-013 Portal

U Ivanovu obeležen Dan maternjeg jezika

U Domu kulture u Ivanovu, devetu godinu za redom, 22. februara, organizovano je obeležavanje Međunarodnog dana  maternjeg jezika, u okviru kojeg se pevalo, recitovalo i govorilo na više od deset jezika nacionalnih zajednica koje žive na našoj teritoriji.

Milenko Pavlov, član gradskog veća za kulturu je meštane Ivanova i njihove goste pozdravio na više jezika i rekao da je najvažnije da se kulture mešaju, da sve nacionalne zajednice uče jedne od drugih, ali i da je veoma važno učiti strane jezike.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu podsetio je da u Ivanovu živi 15 nacionalnih zajednica.

“Uz bogat kulturno-umetnički program obeležili smo i ovaj Dan maternjeg jezika i još jednom pokazali značaj multikulturalne sredine. Mi se bavimo očuvanjem tradicije banatskih Bugara – Palćena i Sekelj Mađara, rekao je Guran.

Među gostima na proslavi bili su gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, drugi sekretar ambasade Republike Bugarske Julian Kitipov, član Gradskog veća zadužen za kulturu Milenko Pavlov.

Boban Ilić, član Centra za razvoj interkulturalnosti “In Medias Res” iz Pančeva izložio je svoje slike, rađene tehnikom maketo slikarstva, na kojima su prikazane banatske kuće, karakteristične za različite nacionalne zajednice.

V.J.P.

{gallery}danmaternjegjezikaivanovo{/gallery}



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.