Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U KOVINU počinje treće "Sportsko leto" - | K-013 Portal

U KOVINU počinje treće "Sportsko leto"

sportsko leto kovin, kovin

Programom pod nazivom „Razvijaj se zdravo – pravo“, koji je namenjen najmlađim sugrađanima, u utorak, 11. juna, počinje „Sportsko leto“, koje treću godinu zaredom organizuje „Ustanova za sport“ Kovin.

Treće „Sportsko leto“ će se odvijati do 24. avgusta, kroz osam različitih programa (sportsko-rekreativnih akcija) sa ukupno oko 1000 učesnika i učesnica različitog uzrasta.

Treće po redu „Sportsko leto“ otvoriće program za najmlađe stanovnike Kovina, koji je zakazan za sutra u 10 sati na platou ispred „Centra za kulturu“ Kovin, a podrazumeva razvoj motorike kroz poligon sa preprekama i ritmičko vežbanje sa rekvizitima. „Ustanova za sport“ Kovin želi da na ovaj način približi sport i njegove vrednosti najmlađima, da im pomogne u razvoju motorike i ukaže na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću od ranog detinjstva.

„Volim karate“ je drugi program ovogodišnjeg „Sportskog leta“, koji će biti održan u četvrtak, 13. juna od 19 sati na Otvorenom košarkaškom terenu „Ustanove za sport“ Kovin.

Nakon programa za najmlađe i javnog časa karatea, „Sportsko leto“ nastaviće se Memorijalnim turnirom u malom fudbalu „Petar Rađenović“ za mlađe kategorije, koji će biti održan od 19. do 22. juna, na Otvorenom terenu za mali fudbal „Ustanove za sport“ i u Zgradi za sport i fizičku kulturu (hala OŠ „Đura Jakšić“).

„Sportski susreti penzionera“ su prethodnih godina privukli veliku pažnju naših najstarijih sugrađana, pa je „Ustanova za sport“ Kovin i za ovogodišnje „Sportsko leto“ predvidela program namenjen penzionerima i penzionerkama. „Sportski susreti penzionera“ planirani su za 9. jul na Šljunkari, gde će uz druženje i zabavu, biti organizovano i takmičenje u tri discipline.

Posebna pažnja u toku „Sportskog leta“ i ove godine biće posvećena damama, a „Ustanova za sport“ odlučila je, da i ovog puta, pripadnice lepšeg pola izvede van sportskih objekata i omogući im fizičku aktivnost u prirodnom okruženju Sportsko-rekreativnog centra „Čardak“. Program „Žene u sportu“ predviđen je za 27. jul.

U okviru trećeg po redu „Sportskog leta“, u periodu od 22. jula do 24. avgusta, u dva takmičarska dana, na terenu na Šljunkari igraće se odbojka na pesku, osam takmičarskih dana tokom trajanja „Sportskog leta“ predviđeno je za Ligu rekreativaca u stonom tenisu, a šest takmičarskih dana za Ligu rekreativaca u električnom pikadu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.