Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Pančevu počinje kurs jezika nacionalnih manjina za policajce - | K-013 Portal

U Pančevu počinje kurs jezika nacionalnih manjina za policajce

U Policijskoj upravi u Pančevu u četvrtak, 21. aprila u 11 sati počeće osnovni kursevi jezika nacionalnih manjina za policijske službenike.

Vladimir Rebić, v.d. direktora policije, doći će u posetu Policijskoj upravi u Pančevu povodom realizacije aktivnosti koje će doprineti unapređenju rada policije u lokalnoj zajednici.

Jedna od aktvinosti se odnosi na početak osnovnih kurseva jezika nacionalnih manjina.

Kursevi jezika nacionalnih manjina, koje će  policijski službenici, na dobrovoljnoj bazi, pohađati su slovački, mađarski, rumunski i češki jezik.

Licencirani predavači će sprovoditi kurseve koje će pohađati oko 85 policijskih službenika PU u Pančevu, navodi se u saopštenju Policijske uprave Pančevo.

Cilj sprovođenja ovakve vrste aktivnosti je unapređenje saradnje policije i građana, posebno saradnje sa nacionalnim manjinama, radi postizanja višeg stepena bezbednosti kroz bolju komunikaciju sa građanima i veće uključivanje građana i manjinskih grupa u rad policije.

Na otvaranje kursa, koji će početi u 11 sati u prostorijama PU Pančevo, pozvani su i predstavnici ambasada.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.