Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšena bivša direktorka Apoteke Pančevo - | K-013 Portal

Uhapšena bivša direktorka Apoteke Pančevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su bivše odgovorno lice Apoteke„Pančevo“ B.M. (1958) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da je B.M. privrednom društvu ''Velefarm  Holding'', koje je bilo u stečaju, prodala više vrsta lekova i medicinskih sredstava za 108.575.294 dinara, bez adekvatnog sredstva obezbeđenja plaćanja, kako bi navodno tom isporukom izmirila obavezu 76.320.464 dinara koju je Apoteka „Pančevo“ imala prema tom privrednom društvu.

U saopštenju policije navodi se da se sumnja da je potom 2015. godine prihvatila da se privrednom društvu «Velefarm» izmiri obaveza zaključenjem sudskog poravnanja, čime je potraživanje apoteke «Pančevo» prema toj firmi ostalo nenaplaćeno i neutuženo.

Na taj način B.M. je privrednom društvu «Velefarm» omogućila pribavljanje imovinske koristi od 108.575.294 dinara, na štetu Apoteke „Pančevo“.

Bivša direktorka pančevačke Apoteke uhapšena je u akciji „Signal“ koja je danas sprovedena na teritoriji cele zemlje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Bezbednosno informativnom agencijom, u koordiniranoj akciji „Signal“, uhapsili su 74 osobe i podneli krivčne prijave u redovnom postupku protiv 46 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su od 2007. godine do danas počinile više koruptivnih krivičnih dela i krivičnih dela vezanih za krijumčarenje ljudi.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, izvršenjem krivičnih dela naneli materijalnu  štetu od oko dva milijarde dinara budžetu Republike Srbije, Fondu za kapitalna ulaganja autonomne pokrajine Vojvodine, budžetima lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima.

 Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.