Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšena grupa falsifikatora ličnih karata i pasoša - | K-013 Portal

Uhapšena grupa falsifikatora ličnih karata i pasoša

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog krimilala - SBPOK, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su izrađivale i distribuirale falsifikovane isprave - lične karte Republike Srbije i putne isprave Republika Srbije, Hrvatske, Slovenije i Slovačke.4 Policija je uhapsila i odredila zadržavanje do 48 časova P. D. (48), B. G. (47), Z. V. (43) i D. V. (52) zbog sumnje da su su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprava.

Prilikom pretresa na više lokacija u Pančevu, Beogradu i Lazarevcu, policijci su našli i od osumnjičenih privremeno oduzeli 16 falsifikovanih dokumenata, ličnih karti i vozačkih dozvola Republike Hrvatske, Slovenije i Slovačke.

Zaplenjeni su računare koji su korišćeni za pripremu izrade falsifikovanih isprava, improvizovanu laboratoriju sa više različitih priručno izrađenih mašina, sekač papira, laserski sekač plastike, plastifikatore, holograme i više ručno izrađenih priručnih alata i žigova.

Osim toga, prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzete dve blanko vize Savezne Republike Nemačke i jedna blanko viza Republike Austrije, interna evidencija o izrađenim falsifikovanim dokumentima, sa evidencijom novca dobijenim od prodaje dokumenata i gotov novac u iznosu od 15.300 evra i 300 švajcarskih franaka, navodi se u saopštenju MUP-a.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS