Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website “Ukusi tradicije” i “Dani pijaca Srbije” u Pančevu - | K-013 Portal

“Ukusi tradicije” i “Dani pijaca Srbije” u Pančevu

Domaćin petih „Dana pijaca Srbije" biće Pančevo od 10. do 12. juna, a svečano otvaranje biće upriličeno na Trgu Kralja Petra I u centru grada, kada će u isto vreme i na istom mestu početi i šesti Sajam domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije".  Cilj manifestacije je da okupi i predstavi proizvođače i prodavce domaće hrane sa pijaca u Srbiji i promoviše pijačnu delatnost kao izrazito značajan kanal distribucije svežeg voća i povrća, mlečnih i mesnih proizvoda, jaja, meda, organske i domaće hrane.

Pete "Dane pijaca Srbije" i šesti Sajam "Ukusi tradicije" će u petak, 10. juna u 12.30 časova, otvoriti gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, a manifestacija će se završiti u nedelju, 12. juna u 14 časova.

U Pančevu će se tokom ova tri dana održati sastanak Upravnog odbora Poslovnog udruženja „Pijace Srbije", a na tematskoj raspravi će biti predstavljeni rezultati istraživanja o stavovima i mišljenjima kupaca na pijacama. Reč je o istraživanju koje je Poslovno udruženje „Pijace Srbije" realizovalo krajem 2015. i početkom 2016. godine, na slučajnom uzorku od oko hiljadu ispitanika na pijacama u osam gradova u Srbiji (Beograd, Pančevo, Niš, Kragujevac, Kruševac, Užice, Sombor i Subotica).

Udruženje "Ukusi tradicije" će na tematskoj raspravi predstaviti svoj standard za proizvodnju domaće hrane.

Manifestaciju "Dani pijaca Srbije" organizuje Poslovno udruženje "Pijace Srbije" u saradnji sa lokalnom samoupravom Pančevo, JKP "Zelenilo" Pančevo i Udruženjem "Ukusi tradicije" iz Subotice.

U sklopu pratećih kulturno-zabavnih programa, na Trgu Kralja Petra I, će u petak, 10. juna u 18 časova nastupiti tamburaški ansambl „Ravnica" iz Subotice.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.