Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uskoro 6. Bijenale umetničkog dečjeg izraza u Pančevu - | K-013 Portal

Uskoro 6. Bijenale umetničkog dečjeg izraza u Pančevu

Bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI ove godine proslavlja 10 godina postojanja, a predstojeće šesto izdanje ponudiće od 13. maja do 16. juna u Pančevu pod sloganom “U vrtu različitosti!” izuzetno zanimljiv program prepun relevantnog sadržaja za decu, ali i atraktivnih programa koje kreiraju sama deca - po čemu je ova manifetstacija poznata širom regiona.

Očekuje nas nekoliko pozorišnih predstava, a ponosno izdvajamo premijeru komada “Škrti berberin” čuvenog dramskog pisca Aleksandra Popovića, koji je poznat po komediji i satiri, ali je ostavio iza sebe i divan opus za decu. Ove godine navršava se 20 godina od njegove smrti, a BUDI ovim omažom želi da podseti na dragocena dela koja je ovaj pisac posvetio deci. Reditelj predstave, u kojoj Škrtog berberina igra Mladen Sovilj, je Petar Pejaković, direktor čuvenog Kotorskog festivala pozorišta za djecu, čija će specijalna promocija biti održana takođe u okviru 6. BUDI-ja. Tom prilikom održaće se i tribina “Koga zanima dečje pozorište” u kojoj će ušešće uzeti poznati stvaraoci za decu.

Pored ove atraktivne tribine najavljujemo i debatu “Biraj reči hejt spreči” u saradnji se UNICEF-om i Ministarstvom prosvete, a tokom predstojećeg Bijenala nas očekuju i druge tribine i predavanja na zanimljive teme koje se tiču dece i mladih.

Ekološki segment Bijenala donosi nam pregršt interesantnog sadržaja: imaćemo “Džepnu baštu - Art Eko Kamp” u okviru kojeg će u saradnji sa izviđačima i planinarima deca naučiti kako da postave šator, zatim puno o recikliranju i kompostiranju, ali i raznim pticama koje žive u pančevačkoj Narodnoj bašti, jednom od najlepših parkova u našoj zemlji. U okviru ovog segmenta nas očekuje i izložba ekološki angažovanih fotografija “Stvaran svet oko mene”.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.