Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uskrs u Dolovu u znaku najmlađih - | K-013 Portal

Uskrs u Dolovu u znaku najmlađih

Predstojeći dani u Dolovu biće u znaku velikog Hrišćanskog praznika Vasrsa, ali i u znaku onih najmlađih koji će se podsetiti tradicionalnih običaja povodom ovog praznika.

Pored uobičajenih službi i dešavanja u sva tri dolovačka hrama, koji se inače organizuju o Vaskrsu i danima koji mu prethode i slede, ove godine posebno će biti zanimljivo u Velikoj Crkvi. Najpre će u ovom hramu u petak 28. aprila od 11 časova biti upriličena radionica za decu predškolskog uzrasta gde će najmlađi moći da se upoznaju sa uskršnjim običajima.

U ponedeljak, 2. maja i drugog dana Vaskrsa najpre će posle jutarnje službe iz sva tri hrama ka centralnoj dolovačkoj dolini krenuti litije koje će se skupiti na zajedničkoj molitvi u centralnoj dolovačkoj dolini ispred vatrogasnog doma. I ovaj obred je već tradicionalan i već nekoliko godina se upražnjava drugog dana Vaskrsa i drugog dana Duhova.

Istog dana popodne od 17 časova u porti Velike crkve biće upriličen izbor za najtvrđe uskršnje jaje. Nakon prošlogodišnje probne varijante ovog događaja u kojem je učešće uzelo više od 100 mališana, ovogodišnje druženje planirano je mesecima unazad i očekuje se da bude masovnije i da preraste u pravu manifestaciju.

Crkveni odbor ovog hrama na čelu sa sveštenikom Bojanom Gavrilovićem je uz pomoć sponzora obezbedio nagrade u vidu majica, zahvalnica, pehara za sve učesnike i pobednike, kao zanimljiv program u kojem će učestvovati braća Teofilovići, KUD „Banatski vez” i glumac Miroslav Žužić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.