Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAC: Jubilarna 10. Trka uz stepenice – Vršac 2024 – 26. maja - | K-013 Portal

VRŠAC: Jubilarna 10. Trka uz stepenice – Vršac 2024 – 26. maja

trka uz stepenice, vrsac

Vršački atletski klub 1926, u saradnji sa Gradom Vršcem, Sportskim savezom Grada Vršca i Turističkom organizacijom Vršca 26. maja organizuje jubilarnu 10. trku uz stepenice – Vršac 2024. Start ženske trke je u 10:30, a start muške trke je u 11.00 časova iznad gornjeg parkinga Centra Milenijum (ulica Omladinski trg, 50 metara od raskrsnice sa ulicom Sultane Cijuk).

Dalje će se takmičari kretati ulicom Omladinski trg do raskrsnice ulica Omladinski trg – Milana Tepića – Lička -Topovski put – Mate Matejića, zatim ulicom Mate Matejića do početka stepeništa, pa dalje stepeništem pored Vile Breg, preko raskrsnice ulica Topovski put – Goranska i gornjeg stepeništa sve do Kapele Svetog Krsta gde se nalazi cilј trke.

U 11.15 časova je start Šetnje zadovoljstva koja nije takmičarskog karaktera i na kojoj mogu da učestvuju svi zainteresovani bez obzira na uzrast.

Staza je dužine 750m, visinska razlika je 133m, uz konstantan uspon od 18% sa ukupno 430 stepenikom. Prvi deo staze je uspon bez stepenika (oko 200m, od starta do kraja ulice Mate Matejića), zatim se nastavlјa stepenicima pored Vile Breg (167 stepenika), pa oštrim usponom bez stepenica (oko 50m) nakon čega u završnom delu trke staza ide preko stepeništa do Kapele Svetog Krsta (263 stepenika), a cilјni pravac je oko 20m od poslednjeg stepenika.

Zainteresovani takmičari moraju da se prijave na portalu http://compact.co.rs/index.php/dogadaji/ najkasnije do 15.05.2024. godine u 24:00 časova. Svaki prijavlјeni takmičar treba da uplati startninu po ceni od 1900,00 RSD/17 € najkasnije do 16.05.2024. godine. Nakon ovog datuma, prijava neće biti moguća.

Za sve uplate do 16.05.2024., startni paket uključuje: personalizovani startni broj, elektronsko merenje vremena, ciljnu okrepu, bon za ručak i posluženje nakon trke, ekipu crvenog krsta I hitne pomoći duž cele staze i u cilju, potvrdu za ulazak u Vršačku Kulu, besplatne fotografije i artikle sponzora. Instrukcije za plaćanje biće poslate svakom takmičaru na email nakon uspešnog prijavljivanja. Ukoliko takmičar želi dry-fit majicu sa neke od predhodnih trka, moći će da je kupi na cilju po ceni od 1.000 dinara.

Okuplјanje, preuzimanje startnih brojeva, kao i presvlačenje, biće u vremenu od 08:00 do pred start trke u Centru Milenijum, Vršac, Omladinski trg br. 17. Okrepa (voda, sokovi, voće, slatkiši…) za sve učesnike glavnih trka i revijalne Trke zadovoljstva biće poslužena nedaleko od ciljne linije. Svi učesnici, koji završe glavne trke, dobiće unikatne medalјe za učešće, mail sa izmerenim vremenom do 5 minuta od prolaska kroz cilj kao i diplome u e-formatu.

Po završetku svih trka, ceremonija proglašenja pobednika, dodela nagrada i zajedničko fotografisanje obaviće se na platou iza Kapele Svetog Krsta. Nakon ceremonije biće organizovan zajednički ručak, nedaleko od cilja trke. Za sve zainteresovane biće organizovan obilazak Vršačke Kule o čemu treba blagovremeno da obaveste organizatora.

Svaki učesnik, uvidom u svoje zdravstveno stanje i fizičku pripremlјenost, na svoju odgovornost učestvuje u trci, što je dužan i da potpiše na prijavnom listu. Takmičari mlađi od 18 godina moraju da imaju pismenu saglasnost roditelјa ili trenera, a za atletičare koji imaju overenu takmičarsku legitimaciju sa važećim lekarskim pregledom nije potrebna saglasnost roditelјa ili trenera. Trku prate i obezbeđuju medicinska ekipa i policija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS