Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAČKI velemajstor Boban Bogosavljević prvak Srbije u ubrzanom šahu - | K-013 Portal

VRŠAČKI velemajstor Boban Bogosavljević prvak Srbije u ubrzanom šahu

boban bogosavljevic, sah, vrsac, ubrzani sah

Protekle nedelje je u Paraćinu u periodu 21 – 26. maja održan 3. po redu Festival Šahovskog saveza Srbije. U okviru festivala održana su sledeća takmičenja:

– 10 . Kup „Svetozara Gligorića“ (Kup Srbije koji nosi naziv našeg proslavljenog velemajstora)

– Pojedinačno prvenstvo Srbije u ubrzanom šahu

– Pojedinačno prvenstvo Srbije u brzopoteznom šahu

Na ovom festivalu je sa velikim uspehom u sva tri takmičenja festivala učestvovao i vršački velemajstor Boban Bogosavljević.

Na ekipnom takmičenju Kupu „Svetozara Gligorića“ sa svojom ekipom ŠK „Jelica“ osvojio je drugo mesto dajući svojim individualnim rezultatom značajan doprinos rezultatu ekipe.

Na pojedinačnim takmičenjima je takođe bio vrlo uspešan i osvojio prvo mesto na prvenstvu u ubrzanom šahu а podelio prvo do treće mesto na prvenstvu u brzopoteznom šahu. Rezultati su izuzetni posebno ako imamo u vidu da je na brzopoteznom prvenstvu Srbije nastupilo 135 takmičara a na ubrzanom prvenstvu čak 138.

U konkrenciji velikog broja velemajstora od kojih je značajan broj stranaca koji igraju za srpske klubove, Bobanovi rezultati su pokazali da je i dalje u samom vrhu srpskog šaha.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.