Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vukovci Pančeva otputovali na ekskurziju - | K-013 Portal

Vukovci Pančeva otputovali na ekskurziju

Vukovci osnovnih škola s teritorije Pančeva i svih devet sela jutros su otputovali na jednodnevnu nagradnu ekskurziju, koju im je obezbedio Grad Pančevo.

Svake godine po završetku osnovne škole nosioci „Vukove diplome“ od Grada Pančeva dobijaju knjige kao nagradu za postignut uspeh i ostvarene rezultate, a kako mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje kaže, ove godine na inicijativu Aktiva direktora osnovnih škola u Pančevu, vukovci su nagrađeni jednodnevnom ekskurzijom.

“Svrha ovog izleta je da ova najbolja deca u Pančevu znaju da njihov Grad misli na njih. Iako su i do sada dobijali knjigu, koja je uvek dragocen poklon, želeli smo da ove godine nešto promenimo. Ipak, izlet i ekskurzija ostaju u sećanju, a neka deca možda nikada do sada nisu nigde otišla. Nekima će možda biti i prvi put da idu na ekskurziju. Znate da je danas sve vrlo skupo i retko ko može sebi da priušti deci ekskurzije i rekreativne nastave, kojih je sada sve manje, rekla je mr Tatjana Božić.

Grad finansira kompletne troškove ekskurzije, u iznosu od 244.000 dinara, odnosno 1.660 dinara po učeniku, a ekskurziju organizuje Aktiv direktora Osnovnih škola. Za vukovce je naš sugrađanin Branko Delić donirao majice, a Zorica Zubac je volonterski turistički vodič na ovoj ekskurziji.

Ukupno 147 vukovaca posetiće danas manastir Krušedol, manastir Grgeteg, Sremske Karlovce, Petrovaradin i Novi Sad, a sa njima su otputovali i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić, predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Dragan Janjić, direktorka OŠ „Miroslav Antić“ Dragana Krstić, direktorka OŠ „Olga Petrov“ Daliborka Bojković Breti, direktorka OŠ „Žarko Zrenjanin“ Slobodanka Đukić, učiteljica Katarina Olas, profesori Ana Živadinović, Nenad Dojčinović i Mirko Rupić i pedagoškinja Danijela Đorđev.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.