Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Završena investicioni radovi u Rafineriji nafte Pančevo - | K-013 Portal

Završena investicioni radovi u Rafineriji nafte Pančevo

U NIS-ovoj Rafineriji nafte Pančevo uspešno su završeni investicioni radovi na delu procesnih postrojenja, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Dodatnom modernizacijom povećana je efikasnost proizvodnih procesa u rafineriji i obezbeđen je njen još pouzdaniji rad. 

Osim toga, postrojenja su sada u potpunosti spremna za stabilan i pouzdan rad u uslovima visokih temperatura tokom leta kada je planirana povećana proizvodnja najkvalitetnijih derivata Evro 5 standarda za domaće i inostrano tržište, navodi se u saopštenju.

Ukupna vrednost ovog investicionog održavanja iznosi oko 30 miliona dinara, a radovi su obavljeni na rafinerijskim postrojenjima – atmosferskoj i vakum destilaciji, na postrojenjima za sekundarnu obradu – postrojenju za blagi hidrokreking i hidroobradu (MHC/DHT), postrojenjima Vodonik, Platforming i pogonu za obradu gasova, na kojima se proizvode derivati evro 5 kvaliteta.

Kao društveno odgovorna kompanija, NIS je sve radove sproveo uz stroge ekološke i standarde bezbednosti na radu, a za vreme dodatne modernizacije rafinerijskih postrojenja tržište je bilo uredno snabdeveno svim vrstama naftnih derivata. NIS će nastaviti da unapređuje rad Rafinerije nafte Pančevo, čime potvrđuje da je razvoj prerade jedan je od prioriteta kompanije, zaključuje se u saopštenju.

V.J.P.

 

 

 Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.