Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZLF PANČEVO: Zašto u Pančevu ne postoji političika volja da se uspostavi linija BG voza između dva grada? - | K-013 Portal

ZLF PANČEVO: Zašto u Pančevu ne postoji političika volja da se uspostavi linija BG voza između dva grada?

zlf, zeleno levi front pancevo, bg voz

Zašto u Pančevu ne postoji političika volja da se uspostavi linija BG voza između dva grada? - upitali su u saopštenju iz Zeleno-levog fronta Pančevo. 

"Odgovor je jednostavan: apsolutistička vlast ne realizuje projekte upodobljene potrebama građana i građanki ukoliko isti mogu da ugroze interese strukturama ili pojedincima bliskim režimu. Veliki broj ljudi svakodnevno gravitira na relaciji Pančevo - Beograd i uglavnom to čine sopstvenim automobilskim prevozom što znatno doprinosi povećanju zagađenja vazduha. Alternativa ovakvom vidu prevoza jeste trenutno jedini privatni autobuski prevoznik Pantransport. Odsustvo konkurencije ovom prevozniku omogućava monopolističku poziciju u pogledu formiranja cena karata, što je u par navrata i zloupotrebljeno.

Zeleno-levifront Pancevo podseća na inicijativu za uspostavljanje BG voza do Pančeva, koja je pokrenuta pre nepune dve godine. Energetska i klimatska kriza nas primoravaju da svoje navike menjamo i pronalazimo dobra rešenja za kretanje ljudi. BG voz je najbolja alternativa za brz, ekonomičan i bezbedan prevoz putnika, jer nije zavistan od saobraćajne mreže i ne bi se zaglavljivao u gužvama. Taj predlog je deo našeg programa za saobraćaj koji postaje sve veći izazov u Pančevu. Znamo da Pan voz nije u sistemu Srbija voza i saobraća do Dunav stanice, što nije dovoljno da za 30 minuta i jednom linijom budemo u prestonici. Osim toga, sa svega 6 polazaka radnim danima se nije izašlo u susret potrebama putnika koji zbog presedanja neretko ostaju dosledni automobilu ili autobusu. Više od 10 godina od ukidanja BG voza, za ovaj problem ne postoji politička volja čelnika dva grada, prirodno usmerenih jedan ka drugom. Za uspostavljanje održivih i efikasnih rešenja, ostaje nada da će sami građani prepoznati benefite od smene takve vlasti i dati šansu onima koji su spremni da rade u njihovoj službi i za njihovo dobro", rekli su iz ZLF Pančevo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS