Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Kriminalizovana policija umešana u svaku aferu u Srbiji - | K-013 Portal

Aleksić: Kriminalizovana policija umešana u svaku aferu u Srbiji

miroslav aleksic, narodna stranka, vuk jeremic

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je "kriminalizovana policija" Srbije umešana u svaku aferu i upitao da li su sa pripadnicima sada uhapšene grupe Veljka Belivuka, na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018. godine bili i visoki službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Apsoultno je činjenica da je policija kriminalizovana od strane režima. Nema nijednog velikog slučaja, Jovanjica ili Belivuk, a da tu nisu umešani odredjeni policijski službenici i pripadnici službi bezbednosti", kazao je Aleksić na konferenciji za novinare u centrali Narodne stranke za Beograd.

Aleksić je upitao tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da li su na Svetskom prvenstvu u Rusiji zajedno sa pripadnicima grupe Veljka Belivuka, koja je optužena za najteža krivična dela, pored predsednikovog sina Danila Vučića, bili i državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović i tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

"Država kontroliše, saradjuje i pospešuje mafiju u Srbiji i nema dileme da glava kriminala sedi u vrhu vlasti", rekao je Aleksić.

On je upitao da li je pokrenut disciplinski postupak protiv pripadnika Žandarmerije Nikole Vučkovića Vučka i policijskog službenika Darka Grabeža, koji se pominju u optužnici protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Aleksić je pitao i da li je šef službe za kriminalističko-obaveštajne poslove Nebojša Nedeljković obavestio nadredjene u kom svojstvu se vidjao sa Veljkom Belivukom i vozio ga službenim automobilom.

Govoreći o slučaju koji se vodio protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića, koji se sumnjiči da je protivzakonito vratio blindirano vozilo pripadniku grupe Belivuka, Aleksić je upitao da li je taj proces završen time što je ministar odbrane Nebojša Stefanović dao iskaz.

"Da li je završen iskazom Stefanovića i da li je time na to stavljena tačka? Da li svako drži onog drugog podacima o umešanosti u kriminal. Ko vodi državu? Ucenjeni (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić, Dijana Hrkalović ili mafija? Očigledno mafija, jer da je ona ne vodi, svi s vezama s mafijom bi danas odgovarali", naglasio je on.

Aleksić je naveo da se u MUP-u trenutno vrši militarizacija policije, koja je počela u vreme ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, a koji je 2018. godine Pravilnikom o sistematizaciji MUP-a omogućio da ministar postane službeno lice.

"To Stefanović nije iskoristio, ali jeste Vulin. To znači da Vulin sada može da legitimiše na ulici, ima pravo na beneficirani radni staž i da traži na uvid podatke iz istrage. Vulin koji je služio vojsku dok je bio ministar odbrane, danas je rešio da bude policajac i militarizuje policiju. Voleo bih da čuje stav Evropske unije o tome, da li treba militarizovati policiju", naglasio je on.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city