Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Mora se otkriti politički nalogdavac u državnom projektu Jovanjica - | K-013 Portal

Aleksić: Mora se otkriti politički nalogdavac u državnom projektu Jovanjica

narodna stranka, miroslav aleksic, afera jovanjica

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić poručio je danas da se mora utvrditi ko je u "državnom projektu Jovanjica" politički nalogodavac da se u okolini Beograda, kako se u optužnici navodi, uzgaja ogromna količina marihuane i da se ne može u optužnicama stati na okrivljenima za njenu proizvodunju i "zaštitnom prstenu" sastavljenom od nekih pripadnika bezbednosne službe.

"Po informacijama koje imam prvooptuženi Predrag Koluvija zvao je neposedno posle hapšenje Mirka Škera, u tom trenutku načelnika beogradskog centra Bezbednosno informativne agecije. Jedan od njenih pripadnika, kasnije na optužnici, tvrdio je u trenutku upada policije u Jovanjicu da je tu po zadatku", rekao je Aleksić, na konferenciji za novinare.

Aleksić je upitao zašto tužilaštvo nije saslušalo Škera i da li je on možda "most koji vodi do vrha države i političkih nalogodavaca" za organizovanje plantaže na Jovanjici.

Takodje, Aleksić je upitao šta je sa odgovornošću načelnika BIA Bratislava Gašića, kao šefa službe zadužene da brine o bezbednosti gradjana.

"Podsećam da je predsednik države Aleksandar Vučić rekao da je spreman da odgovara na pitanja opozicije o Jovanjici, na poligrafu, pred kamerama Radio televizije Srbije. Spreman sam za taj susret, osim ako Vučić nije izekao još jednu laž", naglasio je Aleksić.

On je rekao da je "obračun u Srpskoj naprednoj stranici (SNS) krenuo sa otkrivanjem slučaja Jovanjica".

"Možda zahtevi za smenu u SNS tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića imaju veze sa Jovanjicom. Možda je Stefanović neko ko očigledno treba da snosi političku odgovornost jer nije bio dovoljno agilan i spreman da zaštiti vrh države kada je pala Jovanjica", rekao je Aleksić.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.