Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Vlast želi da zakonom o poreklu imovine legalizuje pljačku - | K-013 Portal

Aleksić: Vlast želi da zakonom o poreklu imovine legalizuje pljačku

Narodni poslanik i potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da je Zakon o poreklu imovine, koji je na dnevnom redu skupštinske sednice, „legalizacija pljačke i korupcije“ i pokušaj funkcionera sadašnje vlasti da se zaštite jer bi prvi odgovarali da je takav zakon uradjen po evropskim standardima.

Aleksić: Vlast želi da zakonom o poreklu imovine legalizuje pljačku

„Predloženim zakonom se legalizuje imovina stečena nezakonito, dovoljno je platiti porez, nije predvidjena čak ni kazna, ni konfiskacija tako stečene imovine“, rekao je Aleksić, na konferenciji za novinare u holu skupštine Srbije.

On je naglasio da će ministri, državni sekretari, direktori i drugi državani funkcioneri, koji danas upravljaju Srbijom, morati da odgovaraju ako su nezakonito stekli imovinu, jer će NS kao jedan od prvih koraka, kada dobije podršku gradjana na fer izborima, predložiti zakon kakav je i potreban Srbiji.

„Neće uspeti da se zaštite sebe i nezakonito stečenu imovinu donošenjem ovog zakona“, rekao je Aleksić.

On je naveo i da će, na primer, morati da se ispita slučaj „Vulinove tetke“, koji je služio da ministar odbrane Aleksandar Vulin opravda novac kojim je kupio stan, takodje je naveo i da predsednik Aleksandar Vučić i ministar policije Nebojša Stefanović, po nekim istraživanjima, imaju imovinu u nekretninama od više stotina hiljada evra, dok im je plata nešto viša od hiljadu evra.

Aleksić je rekao i da je donošenje zakona marketinški trik sadašnje vlasti jer „nema ništa konkretno da gradjanima ponudiio kao rezultat borbe protiv korupcije“ što joj je služilo kao obećanje u dolasku na vlast, dok je sada korupcija „nikad viša“.

Aleksić je pozvao one koji nemeravaju da izadju na izbore da odustanu od toga jer je jedini efikasni način borbe protiv ove vlasti i dolaženja do fer izbora da se predstojeći izbori bojkotuju.

(Beta, foto: Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.