Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bocan-Harčenko: Ambasador Godfri daje rusofobne komentare - | K-013 Portal

Bocan-Harčenko: Ambasador Godfri daje rusofobne komentare

aleksandar bocan harcenko

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da su komentari američkog ambasadora u Beogradu Entonija Godfrija o stanju medija u Srbiji "pristrasni i rusofobni".

U intervjuu za današnje Večernje Novosti, on je rekao da je netačna ocena da moguće obeležavanje novinara kao stranih agenata ili medija pod kontrolom Stejt departmenta u Srbiji reprodukuje "strategiju Kremlja", i podsetio da je ruski zakon koji je Godfri "neumesno spomenuo", donet kao odgovor na pritisak koji se u SAD vrši na veliki broj medija iz Rusije.

"Paradoksalno je da su opaske Godfrija iznete na skupu koji je bio posvećen kulturi dijaloga bile veoma udaljene od teme. Kultura dijaloga se opet svodi na 'kult prepirki'", rekao je Bocan-Harčenko.

On je istakao da se u nastojanju da se ograniči saradnja Srbije sa trećim stranama primenjuju dvojaki standardi, odnosno "izopačena logika" koja se svodi na pravilo "ili sa Zapadom, ili sa Rusijom".

Ambasador Rusije je poručio da se višestrano strateško partnerstvo Rusije i Srbije temelji na načelima suverene jednakosti i uzajamnog poštovanja, i izrazio uverenje da se i u Srbiji u potpunosti prihvata takav pristup.

"Dajemo prednost - ne verbalnim prepucavanjima nego praksi i realnom životu, rezultatima koji su potrebni ljudima. Upravo na njihovo postizanje bi trebalo da bude usmeren 'kulturni dijalog'. Naime, upravo u utorak 24. avgusta uz učešće predsednika Aleksandra Vučića spojen je železnički kolosek na deonici brze pruge Stara Pazova-Novi Sad koju grade Ruske železnice", dodao je Bocan-Harčenko.

On je na kraju poručio da će se saradnja sa partnerima u Srbiji nastaviti na razvijanju međusobno korisnih projekata u svim sferama.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS