Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bocan-Harčenko: Rešenje pitanja Kosova i Metohije da bude na osnovu nove rezolucije SB - | K-013 Portal

Bocan-Harčenko: Rešenje pitanja Kosova i Metohije da bude na osnovu nove rezolucije SB

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da rešenje pitanja Kosova i Metohije treba da bude utvrđeno u Savetu bezbednosti UN.

Ruski ambasador je za beogradsku Politiku rekao da je neophodno donošenje nove rezolucije koja bi zamenila važeću Rezoluciju 1244.

Bocan-Harčenko je naveo da "aktuelnost ideje 'podele Kosova', kao i bilo koje druge ideje, mogu da procene samo Beograd i Priština".

On je ocenio da je održiv rasplet kosovskog pitanja moguć samo kao rezultat kompromisa, "na osnovu međunarodnog prava, bez nametanja spoljnih šema ili vremenskih okvira".

"Glavni kriterijum za nas je da rešenje treba da bude prihvatljivo za Srbiju", naglasio je Bocan-Harčenko.

Na pitanje o mogućnosti da se Rusija zvanično uključi u pregovore o KiM, ambasador Rusije je odgovorio da je za to potreban pre svega poziv Beograda.

Bocan -Harčenko je ukazao da sam pregovarački proces treba da se vodi na osnovu Rezolucije 1244 SB UN.

(Tanjug, Politika)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS