Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borović: Običan čovek se ne bi izvukao bez pritvora, a Palma naručuje istragu - | K-013 Portal

Borović: Običan čovek se ne bi izvukao bez pritvora, a Palma naručuje istragu

pedofilija u jagodini, dragan markovic palma

Član Predsedništva Narodne stranke, advokat Borivoje Borović ocenio je danas da je policija po nalogu tužilaštva do sada morala da ispita sve koji se pominju kao umešani u podvodjenje devojaka u Jagodini, ali da je umesto toga predsednik Skupštine tog grada i Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma "naručio tužilačku istragu u kojoj se odvija farsa izmeštanja u Kraljevo".

"Reč je o prljavim i podmuklim krivičnim delima i to su slučajevi za pritvorski predmet. Ne znam koji bi se običan čovek izvukao da brzo ne bude procesuiran kako bi se sprečile okolnosti da ne ponovi delo, da ne ometa svedoke i da ne uznemirava javnost, što se koristi kao razlog za odredjivanje pritvora, a ovde je reč o klasičnom slučaju u kojem je javnost uznemirena", rekao je Borović televiziji N1.

Naveo je da je tužilaštvo "vrlo lako" moglo da predloži odredjivanje pritvora ili bar policijskog zadržavanja i da se u tom periodu ispitaju svi osumnjičeni kako ne bi uticali na svedoke i oštećene.

Upitan da li smatra da je Marković posle davanja izjave u tužilaštvu u Jagodini trebalo da bude zadržan, Borović je odgovorio da je to, po njegovoj proceni, procedura za tu vrstu krivičnih dela.

"Ako je tužilaštvo htelo da se igra prava, onda je moglo da pozove i ostale sa liste osumnjičenih bar po prijavi koju je Marinika Tepić usmeno saopštila preko medija", kazao je Borović i ocenio da predmet "ne ide u dobrom pravcu".

Upitan o najavama Markovića da je spreman da ide na poligraf, Borović je kazao da poligraf "nema nikakvog značaja" i da nije dokazno sredstvo.

"Ni u policiji nemamo obučene ljude koji mogu na stručan način da pripreme pitanja za poligraf, a pošto živimo u diktatorskom režimu onda se može uticati na ispitivače da unapred dostave pitanja ili da ciljano postave pitanja u korist osumnjičenog. Podvriskivanje nekih da su posle poligrafa nevini je samo ruganje pravosudju", rekao je Borović.

Ocenio je kao sramno "ciljano dovodjenje žena" koje brane osumnjičene, što se kako je podsetio, dogadjalo i u Brusu, gde je zastupao Mariju Lukić koju je seksualno uznemiravao bivši predsednik te opštine Milutin Jeličić Jutka.

"Za sve što je uvedeno u pravosudje kriv je vrh političke vlasti. Sve je vodjeno medijski sa mnogo napada na žrtve, a pavosudje je omalovažavano. Nikada nismo čuli da se oglasila republička tužiteljka Zagorka Dolovac, a ona po pravu nadzora može da preuzme bilo koji predmet. Postoji ćutanje dok amateri iz SNS-a koji laički pljuju i tumače zakone iskrivljeno", rekao je Borović.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city