Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brnabić o pismu kongresmena: Ne očekujem baš ništa - | K-013 Portal

Brnabić o pismu kongresmena: Ne očekujem baš ništa

ana brnabic, pismo kongresmena

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, povodom pisma grupe američkih kongresmena, izjavila da ne očekuje apsolutno nikakvu promenu u politici SAD prema Srbiji kao posledicu pisma.

"Što se tiče famoznog pisma kongresmena, možda sam naivna, ali ne očekujem baš ništa kao rezultat toga", rekla je Ana Brnabić u Naučno tehnološkom parku Beograd, odgovarajući na pitanje N1 o pismu u kojem se od predsednika SAD traži da razmotri uvođenje sankcija onima koji destabilizuju Zapadni Balkan i optužuje Aleksandar Vučić da je produbio korupciju i da vrši pritisak na medije.

"Zato što je više nego očigledno da je to pismo rezultat nekih lobističkih agencija. To je svuda dozvoljeno, a posebno u SAD", rekla je Brnabić i dodala da sumnja da kongresmeni u SAD toliko prate situaciju da znaju šta rade Telekom Srbija ili TV Pink.

Ocenila je i da broj kongresmena koji je potpisao to pismo nije impresivan.

"Nikada nisam čula da je neko rekao da su izbori koji su bili u Srbiji neregularni i nelegitimni", rekla je Brnabić i navela da je situacija "upravo suprotna" i da su svi pitali zašto imamo vanredne parlamentarne izbore kada su izbori bili regularni i legitimni.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.