Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brnabićka: Izborni uslovi i sloboda medija neuporedivo bolji nego 2012. - | K-013 Portal

Brnabićka: Izborni uslovi i sloboda medija neuporedivo bolji nego 2012.

ana brnabic

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Skupštini Srbije da je ponosna na uslove na ovogodišnjim izborima, koji su bili "mnogo, mnogo bolji nego 2012. godine" i ocenila da je sloboda medija u Srbiji neuporedivo veća nego 2011. i 2012. godine, uz konstataciju da je "to nebo i zemlja".

"Da li će Srbija postati članica Evropske unije zavisi isključivo od volje i političke spremnosti njenih članica, ali je naš posao da zaista implementiramo reforme, da bi se odrazile na kvalitet života građana Srbije", rekla je Ana Brnabić na sednici parlamenta posvećenoj godišnjem izveštaju Evropske komisije o Srbiji.

Ana Brnabić je navela da evropske integracije ostaju strateški prioritet Srbije i jedan od najvažnijih zadataka njene vlade.

"Evropske integracije se prožimaju kroz svaki vladin resor i svakodnevne aktivnosti", izjavila je Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, Vlada se trudi da radi što brže i kvalitetnije i da rezultat toga bude evropska Srbija.

Reforme će doneti bolji kvalitet života građana i dovesti do članstva Srbije u EU, konstatovala je Ana Brnabić, navodeći da su najvažnije reforme vezane za ekonomiju, funkcionisanje javne uprave i vladavinu prava.

"Što se tiče dijaloga sa Prištinom, Srbiji se ne može ništa spočitati. Vlada Srbije je pokazala veliku fleksibilnost i hrabrost i nastavak dijaloga zavisi od druge strane", izjavila je Ana Brnabić.

Uz ocenu da je dijalog važan za Srbiju, ali i ceo region, Ana Brnabić je rekla da Beograd ne može ići ka novim sporazumima sa Prištinom dok se ne implementira postojeći sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština.

(FoNet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.