Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Čečen: Sprema se obračun u vrhu SNS-a - | K-013 Portal

Čečen: Sprema se obračun u vrhu SNS-a

branko cecen, cins, aleksandar vucic, sns, obracun u vrhu sns

Ako se vlast ne obračuna sa svojim ljudima u politici koji su bili povezani s kriminalnom grupom Veljka Belivuka značiće da se oni nisu obračunali s organizovanom kriminalnom grupom nego samo sa izvršiocima krivičnih dela, izjavio je danas direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Branko Čečen.

Čečen je agenciji Beta kazao da bi u tom slučaju predstavnici vlasti samo promenili kriminalnu grupu s kojom bi saradjivali i nastavili da kanališu novac poreskih obveznika kriminalcima.

Na pitanje Bete zbog čega već dve nedelje, od hapšenja grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, nije uhapšen niko od predstavnika izvršne vlasti, Čečen je rekao da se sprema obračun u vrhu Srpske napredne stranke (SNS), ali da se na udar zakona neće naći svi koji su saradjivali s mafijom.

"Pismo poslanika SNS-a Vladimira Djukanovića nagoveštava obračun s bivšim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem. Vlast će krenuti u neki obračun, ali ne tamo gde treba nego gde oni hoće", ocenio je direktor CINS-a.

Dodao je da će hapšenje Belivuka, vlast pre svega iskoristiti za obračune unutar "svoje ekipe".

"Medjutim, poslanik Djukanović je u nekoliko navrata iskorišćen za puštanje probnih balona kada je u pitanju obračun s kriminalcima u vrhu vlasti, ali se to nikada nije desilo", podsetio je Čečen.

On je rekao da su kriminalne strukture u vlasti prethodnih godina ojačale na svim nivoima.

"Aleksandar Vučić bi odavno uklonio Nebojšu Stefanovića, ali svaki obračun unutar njihove ekipe mora da bude dobro pripremljen i propraćen u režimskim medijima", ocenio je Čečen.

Na pitanje zašto niko ni iz policije, osim bivšeg načelnika UKP-a Beograda Ilije Milačića, nije doveden u vezu s grupom Veljka Belivuka, Čečen je kazao da vlast sada radi "kontrolu štete".

"Grupa Velje Nevolje je na hiljadu načina bila povezana s vlašću. Vlast sada na jedan oportun način pokušava da žrtvuje što manje svojih igrača. Medjutim, nisam siguran da je taj plan izvodljiv. Obzirom na hapšenja kriminalaca u okruženju u kojima je učestvovala DEA, očekujem da će se i od naših vlasti zahtevati ozbiljnija akcija", zaključio je Čečen.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.