Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CINS: U Skupštini ponovo i poslanici koji nisu prijavili troškove za gorivo - | K-013 Portal

CINS: U Skupštini ponovo i poslanici koji nisu prijavili troškove za gorivo

skupština, cins

Trećina novoizabranih poslanika koji su bili i u prošlom sazivu parlamenta nije prijavila novac koji je dobila za korišćenje svog automobila za dolaske na sednice ranijih godina, piše danas Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

„Najmanje 32 aktuelna poslanika nisu prijavili naknadu za gorivo tokom prethodnog mandata, a putovali su iz drugih gradova na sednice u Beograd. Taj prihod se ne može naći ni u jednom njihovom izveštaju dostupnom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije“, piše CINS u novom istraživačkom tekstu.

Taj portal podseća da ukoliko se prihodi poslanika smanje ili uvećaju za iznos prosečne godišnje neto plate, oni su dužni da podnesu vanredni izveštaj o prihodima u koje će uvrstiti prihod od goriva, a da poslanici taj prihod moraju prijaviti i ukoliko samo gorivo prevazilazi taj limit.

„Iako je 2016. Agencija zbog ovoga kaznila upozorenjem Zorana Babića, institucije (Državna revizorska institucija i Budžetska inspekcija) kojima je tražila dalje provere to do danas nisu uradile“, dodaje CINS.

Više na linku https://www.cins.rs/poslanici-ne-prijavljuju-novac-za-gorivo-dri-i-budzetska-inspekcija-ignorisu-slucaj-zorana-babica/

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.