Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Cilj na izborima - preko 11 odsto - | K-013 Portal

Dačić: Cilj na izborima - preko 11 odsto

ivica dacic, sps, socijalistička partija srbije, sps izbori 2020, izbori 2020, politika, izborna kampanja, izbori u srbiji, vesti iz politike, politika srbija, najnovije vesti

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da njegova stranka ima partnerske odnose sa Srpskom naprednom strankom, da su tokom osam godina zajedničkog vladanja imali korektne odnose, ali da je cilj SPS na predstojećim izborima da osvoji preko 11 odsto glasova.

Na pitanje N1, gde je sinoć gostovao zajedno sa Čedomirom Jovanovićem, da li ima nešto loše u onome što radi Srpska napredna stranka, Dačić je kazao da je njihov cilj da imaju razumevanje u diskusijama o strateškim stvarima, što je, kako je naveo, u značajnoj meri i postignuto.

"Ja ne kažem da imamo iste stavove o svemu, ali poštujem što postoji spremnost da se razgovara", naglasio je Dačić.

Komentarišući aktuelnu opoziciju, Dačić je kazao da u Srbiji sada postoje politički subjekti koji zajednički nastupaju kroz SzS, gde postoje stranke poput DS, koje su za evropske integracije i one poput Dveri, koje govore protiv EU.

"Kada one koje bojkotuju izbore odu u Brisel, od njih tamo traže da im odgovore na pitanja o tome kakav stav imaju o EU, o dijalogu sa Prištinom i o rešenju, a oni na sve to kažu da smo mi izdajnici", kaže Dačić.

Kazao je da se njegova stranka razlikuje po mnogim pitanjima od opozicije i da u tome nema ništa sporno.

"Ja nemam nameru da se time bavim, hoću da se bavimo politikom, javnost treba da bude upoznata sa ideologijama i politikama, a ne da vodimo 'pljuvačku' kampanju. Imamo mogućnost da napravimo iskorake na političkom planu", naglasio je Dačić i dodao da je i Dragan Đilas podržavao projekat "Beograd na vodi" dok je bio gradonačelnik, a i da je Vuk Jeremić podržavao aktuelnu politiku kada je bio kandidat za Generalnog sekretara UN.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.